Jaké kuchyňské židle vybrat? Inspirujte se v článku zajímavými designy i zaručenou klasikou

Čeká Vás rekonstrukce kuchyně? Stěhujete se do nového domova? Nebo hledáte vhodné nové kuchyňské židle, které vyměníte za ty staré? Pokud jste odpověděli na některou z otázek ano, jste tady správně. A pokud jste na všechny otázky odpověděli sice ne, ale chcete načerpat inspiraci na téma kuchyňské židle, tak rozhodně také zůstaňte v pozoru a čtěte dál.

Kuchyň je místo, kde vzniká radost v podobě jídla. Místo, kde spousta lidí může přenést kus své fantazie na talíř. Místo, kde se plno lidí cítí sami sebou. A taky je to místo, kde se máte cítit dobře. Součásti kuchyně nebo o kus dál by měl být jídelní stůl, kde se sejde celá rodina při snídani, obědu či večeři a tráví spolu čas nad dobrým jídlem a s dobrým pitím. Častokrát u stolu zasedneme, abychom si u něho zahráli nějakou společenskou hru. A abychom takhle okolo stolu mohli sedět, potřebujeme kuchyňské židle. Přesněji hlavně pohodlné kuchyňské židle, které ideálně zapadnou do celého interiéru.

Kuchyňské židle – jaké otázky si položit při jejich koupi? 

  • Jak často a jakou dobu na nich trávíme?
  • Z jakého jsou materiálu? Jsou kvalitně zpracovány?
  • Budou zapadat do interiéru jak designem, tak barvou?

Kuchyňské židle – různé typy provedení a designu 

Skandinávský styl

V posledních letech se právě skandinávský styl stal jedním z velmi oblíbených. Převaha neutrálních odstínů, hodně bílé, otevřený vzdušný prostor, hlavní materiál dřevo, útulnost, průhledné vázy se suchými větvemi? Ano, to je přesně ono. Neutrální barvy lze rozbít výraznými detaily. Oblíbenou tzv. rozbíjecí barvou bývá červená, žlutá nebo tyrkysová.

Pokud ve Vašem domě převládá tento styl, hledejte kuchyňské židle v tomto designu. Například Nábytek TREND má na svém e-shopu přímo kategorii s tímto minimalistickým a nadčasovým designem. Určitě si tam vyberete, pokud Vaše srdce prahne po severu.

Kuchyňské židle skoro jako ze základky

Celodřevěné kuchyňské židle bez čalounění Vás mohou přenést trochu do minulosti. Některé z nich totiž tak trochu připomínají židle ze školních lavic nebo jídelen. Jednoduše se vrací do módy a hojně se používají v interiérech. Jendou z výhod je určitě i snadná omyvatelnost. Zároveň mají minimalistický design, jsou ze dřeva, působí tedy příjemným dojmem, a dobře se díky svému jednoduchému designu kombinují s dalšími prvky.

Minimalistické kvalitní dřevěné kuchyňské židle TIMY

Luxusní jídelní židle

Chcete mít v době kuchyňské židle prvotřídní kvality s moderním luxusním designem? Zaměřte se na provedení i materiál. Luxusní kuchyňské židle mají zpravidla čalounění, nabízí proto pohodlí i po delší dobu sezení. Tedy pokud trávíte více času za jídelním stolem, volba kuchyňské židle s čalouněním je rozhodně správná.

Výběr kuchyňských židlí je dnes už opravdu velký. Odpovězte si na výše zmíněné otázky a stanovte si určitě parametry, které vyžadujete. Prodejci kvalitního nábytku dnes nabízí nepřeberné množství možností. Můžou Vám nabídnou kuchyňské židle podle materiálu (příklad: dubové nebo bukové dřevo, kovové židle), s čalouněním nebo bez, s opěrkou a podobně. Myslete i na maximální cenu, kterou chcete zaplatit. A pokud rodinné hlasování dopadne nerozhodně nebo nakupujete sám/sama a nemůžete se rozhodnout, ptejte se odborníků. Prodejci Vám rádi poradí a pomůžou s výběrem vhodného designu kuchyňské židle.

Nábytek TREND

Firma Trend nabízí mimo jídelních židlí, také i běžný nábytek do kuchyně, obývacího pokoje či ložnice. Od úložných prostor, až např. po domečkové či klasické postele.

  • Změneno dne .
Chcete zde publikovat článek, nebo získat zpětný odkaz?

Kontaktujte nás na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.